Download Safety Code for the construction industry
Transcript
8/9/2015 Safety Code for the construction industry (34) “trench” means a piece of land dug to a depth of at least 1.2 m where the width of the base is equal or less than the depth. The width of the base is measured between the excavated walls or between an excavated wall and a structure; (34.0.1) “work above or near water” means work carried out above or less than 2 m from a body of water or watercourse that is either more than 1.2 m deep and allows the use of a boat, or with a water flow of more than 0.51 m/s sufficient to carry a person; (34.1) “blasthole” means a boring hole intended to be loaded with explosives; (34.2) “misfire” means a blasthole loaded with explosives which did not fire; (35) “tunnel” means an underground passage constructed without removing the material forming the vault and whose longitudinal axis makes an angle of 20º or less in relation to the horizontal; (36) “ULC” means the Underwriters' Laboratories of Canada; (37) “loading area” means space that includes the place where workers load the drill holes, drill holes loaded or being loaded and any space occupied by the material and equipment necessary for the loading; (38) “blasting area” means a place or space that presents a projection or blast hazard to a person or where a hazard exists because of the effects of the blasting. R.R.Q., 1981, c. S-2.1, r. 6, s. 1.1; Decision 83-11-17, s. 1; O.C. 1959-86, s. 1; O.C. 53-90, s. 1; O.C. 54-90, s. 1; O.C. 995-91, s. 1; O.C. 807-92, s. 1; O.C. 329-94, s. 1; O.C. 1413-98, s. 1; O.C. 35-2001, s. 1; O.C. 119-2008, s. 1; O.C. 425-2010, s. 4; O.C. 393-2011, s. 1; O.C. 476-2013, s. 4; O.C. 606-2014, s. 1; O.C. 57-2015, s. 1; O.C. 428-2015, s. 1; O.C. 513-2015, s. 1. DIVISION II GENERAL PROVISIONS §2.1. Scope 2.1.1. This Code applies to any work carried out on a construction site within the meaning of the Act respecting occupational health and safety (chapter S-2.1), except for facilities provided to workers by the employer for administrative, lodging, eating or recreational purposes, to which this Code applies only where a formal provision exists to that effect. R.R.Q., 1981, c. S-2.1, r. 6, s. 2.1.1; Decision 83-11-17, s. 2; O.C. 393-2011, s. 2. 2.1.2. (Revok ed). R.R.Q., 1981, c. S-2.1, r. 6, s. 2.1.2; O.C. 1959-86, s. 2. §2.2. Responsibility and powers of inspectors R.R.Q., 1981, c. S-2.1, r. 6, sec. II, ss. 2.2; O.C. 329-94, s. 2; O.C. 119-2008, s. 2. 2.2.1. (Revok ed). R.R.Q., 1981, c. S-2.1, r. 6, s. 2.2.1; O.C. 1959-86, s. 2. 2.2.2. (Revok ed). R.R.Q., 1981, c. S-2.1, r. 6, s. 2.2.2; O.C. 1959-86, s. 2. 2.2.3. (Revok ed). R.R.Q., 1981, c. S-2.1, r. 6, s. 2.2.3; O.C. 1959-86, s. 2. 2.2.4. The inspector shall communicate the findings of his inspection to the employer, the principal contractor, the job-site committee, the safety representative, the public health director and representative associations. In the absence of a job-site committee, the employer must post a copy of any notice of correction in a conspicuous place accessible to the workers. Decision 83-11-17, s. 3. 2.2.5. (Revok ed). Decision 83-11-17, s. 3; O.C. 329-94, s. 3. 2.2.6. To ascertain the soundness of a construction or installation, the inspector may require an attestation to that effect signed and sealed by an engineer or an architect. O.C. 119-2008, s. 2. §2.3. Equivalences 2.3.1. In the application of this Code, the nature, dimensions and arrangement of materials may differ from the rules established as long as the strength of materials and their use ensure as much safety as the prescribed rule. R.R.Q., 1981, c. S-2.1, r. 6, s. 2.3.1. 2.3.2. (Revok ed). R.R.Q., 1981, c. S-2.1, r. 6, s. 2.3.2; O.C. 1959-86, s. 2. §2.4. General obligations R.R.Q., 1981, c. S-2.1, r. 6; O.C. 1959-86, s. 3. 2.4.1. (1) The principal contractor must notify the Commission de la santé et de la sécurité du travail in writing of the opening of a construction site at least 10 days before activities at the site begin. The principal contractor must also notify the Commission in writing of the closing of a construction site at least 10 days before the work at the site is expected to end, except where the expected duration of the site is 1 month or less, in which case the Commission must be notified at least 10 days before activities at the site begin. This subsection does not apply to major construction sites. http://www2.publicationsduquebec.gouv.qc.ca/dynamicSearch/telecharge.php?type=3&file=/S_2_1/S2_1R4_A.HTM 3/87